Plaže

Preden se odpravimo na morje po navadi vedno preverimo kakšne plaže ponuja kraj, kjer se nameravamo namestiti. Ravno Plaže so namreč tiste ključne zadeve, zaradi katerih tako rekoč dejansko hodimo na morje, saj ni lepšega kot sproščanje in uživanje na sončni plaži, z biserno modrim nebom in prosojno čisto vodo.
Plaže

Ene izmed najlepših plaž, katere lahko najdete v celem Jadranu so zagotovo plaže na otoku Pag. Otok Pag ima namreč na stotine različnih plaž, tako tistih, bolj skritih, kot tudi tistih bolj obiskanih. Večina plaž na Pagu je namreč peščenih, kar pomeni, da lahko na njih uživamo v neverjetni idili, katere ne moremo biti deležni povsod. Če pa že niso peščene plaže, lahko mivko oziroma majhen pesek najdemo v vodi,  kjer nam slednji omogoča zelo lahek vhod v vodo, kar je še posebej prijetno za naše malčke, saj vsi vemo kako neprijetno je hoditi v vodo, če slednjo obdajajo ostre skale ter veliki kamni.

Samotne plaže na otoku Pag

Nekateri ljudje so radi v središču pozornosti, oziroma imajo radi ogromno družbe ter ljudi, ki jih obkrožajo, med tem ko drugi raje uživajo v samotnih krajih, kjer se lahko v miru predajo užitkom in se tako dokončno sprostijo. Tovrstno sproščanje je še najbolj zaželeno na morju, saj skoraj vsak sanja o samotnih, odmaknjenih plažah, kjer se lahko ob zvokih šumečega morja predaja soncu in užitkom. Dobra stvar je, da boste takih plaž na Pagu našli ogromno, saj je slednji dobesedno prepojen z njimi, vse kar boste rabili za dostop do njih pa je kakšen skuter ali podobno plovilo, saj so s kopnega veliko teže dosegljive.

Znamenite plaže Zrče

Skoraj vsi mladi komaj čakajo poletje, ko lahko dajo možgane tako rečeno na odklop ter se odpravijo v Zrče, norim dogodivščinam na proti. Zrče so namreč znane po celem svetu in tako vsako leto privabijo tisoče turistov, željnih dobre zabave ter sprostitve. Na Zrčah lahko najdemo tako razne nočne klube, ki vsako leto gostijo znane glasbene izvajalce pa vse do raznih bazenov ter najbolj znanih plaž, ki so odprte tako celo noč, kot tudi cel dan. Plaže Zrče so sicer predvsem popularne med mladimi, seveda pa lahko na njih vidimo tudi ogromno število tako mlajših kot tudi starejših ljudi, željnih dobre in urejene plaže.

 

Plaže
Oceni tole stran!