Vreme Pag

Preberite najaktualnejšo 3 dnevno vremensko napoved za otok Pag. V kolikor pa načrtuje dopust za dalj časa, smo vam pripravili tudi 7 dnevni vpogled v vreme Pag.

3 dnevna vremenska napoved za otok Pag

 

7 dnevna vremenska napoved otok Pag

 

 

Otok Pag leži v severni Dalmaciji, je tretji največji otok na območju Kvarnerja in uživa izrazito sredozemsko podnebje, zato je poleti zelo priljubljeno turistično središče, saj ima dolga in sončna poletja, z več kot 2500 sončnimi urami v povprečju na leto. Otok Pag leži pod Velebitom, kar omogoča celoleten pretok čistega, ter svežega zraka. Poleti vas bo na otoku Pagu osveževal lahen maestral, v zimskem času pa piha značilna burja. Zime so sicer mile, kar je tudi vpliv morja, saj toplo morje pozimi pomaga ogrevati zrak. Kopalna sezona na otoku Pagu je v povprečju dolga 120 dni na leto.Na naši spletni strani Vreme Pag, lahko redno spremljate vreme Pag, kjer vam bo vedno na voljo sveža vremenska napoved, ki vam bo pomagala pri izbiri termina za letovanje na morju. Ko izberete med številnimi apartmaji in hoteli otok Pag, preverite še vreme Pag in se prepričajte, da bodo vaše počitnice deležne prijetnega vremena.

Vremenska napoved otok Pag vam bo v poletnih mesecih največkrat napovedovala lepo sončno vreme, kar je skoraj obvezen del vsakega dopusta. Če bo sonce premočno, pa si boste na otoku Pagu našli senco v kakem od borovih gozdičkov.

 Vreme Pag poleti

Otok Pag je ena izmed najbolj priljubljenih destinacij, za preživljanje dopusta tudi zaradi tega, ker je vreme otok Pag bolj kot ne vedno sončno in nadvse prijetno. Vreme Pag namreč beleži več kot dva tisoč petsto sončnih dni v celem letu, kar pomeni, da so poletja na otoku Pag tako rekoč brez oblačka. Vreme pag sicer na splošno ne meri skoraj nobenih padavin, če pa do njih že pride, so te kratkotrajne in povsem blage. Dobra stran vremena na otoku Pag je tudi ta, da kljub temu, da so poletja vedno polna sonca, ta nikoli niso preveč vroča. Izjemno podnebje, ki ga ima otok Pag namreč omogoča zelo prijetna poletja, ki niso niti prevroča ter seveda tudi ne prehladna, temperature se namreč gibljejo tam od 22 pa do 30 stopinj, kar je tako rekoč idealna temperatura  za preživljanje vašega dopusta.

Vreme Pag v zimskem času

Čeprav bi nekateri mogoče rekli, da je obiskovanje morja pozimi tako rekoč neumno se hudo motijo! Tudi pozimi se namreč da na morju izjemno uživati, saj je zaradi podnebja še vedno lahko dosti toplo, snega pa tako rekoč ni. Zato je vreme Pag tako ugodno tudi pozimi. Velika večina ljudi se za namreč morje odloči ravno pozimi, za kakšne zimske počitnice, tako, da na morju preživijo Novo leto, ter se zabavajo s prijatelji ob nepozabnih dogodivščinah ter prigodah, katere se nebi mogle zgoditi nikjer drugje. Edina zadeva, ki pozimi niti na otoku Pag ni najbolj prijetna je burja. Pri obali, oziroma v krajih, ki so ob morju je namreč podnebje dosti drugačno in namesto snega po navadi razgrajajo burje in močni vetrovi, ki lahko ravno tako zagrenijo dan. Vendar naj vas to ne prestraši, saj je preživljanje zimskega dopusta na morju če je vreme otok Pag sprejemljivo, še vedno izredno zanimivo ter seveda tudi zabavno.

 

 

Vreme Pag
5 (100%) 3 votes