Depilacija za gladko kožo in super počitnice

Depilacija
Živimo v času, ko ljudje veliko damo na zunanji videz. Ta pride še posebej do izraza v poletnih mesecih, ko je razgaljene več kože, za katero je že nekaj samoumevnega, da je negovana in gladka. Danes je na posameznih delih telesa postala celo obvezen del higiene, zato sta lepotna in kozmetična industrija razvili vrsto metod, s katerimi enostavno dosežete gladkost vaše kože in zablestite v vsej svoji veličini. Ena od njih je tudi depilacija, več o njej boste našli na https://www.neguj.se/kozmeticne-storitve/depilacija/ , poltrajna metoda za odstranjevanje dlak, s katero se nadležnih dlačic znebite za obdobje kar do osmih tednov. Lahko se je lotite kar v domači kopalnici z uporabo voska in trakov, še bolje pa je, če se prepustite izkušenim rokam kozmetičarke. Ta bo poskrbela, da bo vaša koža gladka kar najdlje časa, postopek bo opravljen z minimalno stopnjo bolečine, vi pa boste takoj opazili zavidljive rezultate.

Depilacija je pojem, ki označuje različne vrste odstranjevanja dlak s pomočjo voska. Tak postopek je po navadi dalj trajajoč in nekoliko boleč, saj z njim odstranimo tudi korenine dlačic, ki so pod površino kože. Vendar pa s tem postopkom koža ostane gladka veliko dlje, saj potrebujejo dlačice za ponovno rast približno štiri tedne, dlake, ki zrastejo po tem postopku, pa so svetlejše, tanjše in manj številčne.

Zakaj je depilacija najboljša izbira in katere vrste poznamo?

Odstranjevanje dlak z voskom je najboljša izbira v primerjavi z drugimi metodami, saj se dlake občutno razredčijo in rastejo počasneje. Ženske se najpogosteje odločajo za depilacijo nog, podpazduhe in bikini predela, moške pa zanima predvsem depilacija hrbta. Vse več tako žensk kot moških se v zadnjem času odloča tudi za brazilsko depilacijo, odstranjevanje dlak na intimnih predelih, ki postaja vedno bolj priljubljena.

Za kar največjo učinkovitost pozabite na depiliranje z depilacijskimi kremami, ki neželene dlake le razgradijo. Pomembno je, da je postopek depilacije opravljen strokovno, sicer lahko pride do podplutb ali posnete povrhnjice kože. Na voljo so vam različne vrste depilacije z voski:

  • Klasična, pri kateri za odstranitev dlačic uporabljajo topel, naravni vosek.
  • Perron Rigot je metoda, imenovana po vosku, ki je tekoč in mlačen – kože se ne prime, zato je manj boleč in primeren za bikini in brazilsko depilacijo ter za depiliranje pod pazduho. Je metoda, s katero zlahka odstranimo tudi kratke, trde in obrite dlačice. Sicer postopek traja nekoliko dlje kot klasična depilacija, vendar boste v zameno deležni manj bolečin, depiliranje pa bo kvalitetnejše.
  • Lycon je metoda depilacije z voskom, ki je narejen iz najkvalitetnejših čebeljih voskov in naravnih smol. Odstrani tudi najbolj trdovratne dlačice, zato zagotavlja vrhunske rezultate. Ima nizko delovno temperaturo, je izjemno nežen in prožen, zato je voskanje neboleče tudi na najbolj občutljivih delih telesa. Na kožo deluje blagodejno in negovalno, rezultat pa je vedno povsem gladka koža.

Depilacija

Nasveti pred in po depilaciji

Priporočena dolžina dlak pred depilacijo naj bo od 0,5 do 1 cm, kar pomeni približno 10 dni po britju. Da bo depilacija kar najbolj učinkovita, je dan pred njo priporočeno izvesti piling tistega predela, ki ga želite depilirati. Na dan depilacije ni priporočljivo mazanje s kremami, olji in losjoni, prav tako se dva do tri dni prej izogibajte savni, solariju in soncu. Koža mora biti suha in čista, sicer ne bo mogoča kvalitetna izvedba depilacije.

Tudi po depilaciji je priporočeno, da se dva do tri dni izogibate savni, solariju in soncu, da ne boste razdražili kože. Piling depiliranega predela opravite tudi po depilaciji, in sicer dan po posegu, nato pa dva- do trikrat na teden. Da boste poskrbeli za primerno vlažnost kože, jo mažite z izdelki, ki so na voljo za nego po depilaciji, vendar ne smejo vsebovati alkohola.

Depilacija je odlična izbira, če želite gladko kožo po celem telesu. Profesionalno vam jo bodo opravili v kozmetičnem salonu, vi pa boste tako zmeraj urejeni in pripravljeni na naslednjo dogodivščino.

Depilacija za gladko kožo in super počitnice
Oceni tole stran!