Vlašići – Otok Pag

Vlašići so majhno, tiho ter prijazno mesto s tradicijo, ki že leta sprejema goste, ki se redno vračajo. Najbolj pogosto jih obiskujejo družine, ki jim intimnost, mirnost ter praktičnost veliko pomenijo. Ko prihajate na otok Pag preko kopnega ali Paškega mostu jih najdete na južni strani otoka ob zalivu, ki ponuja razgibano ter hkrati mirno družinsko počitnikovanje. Gostje lahko resnično uživajo v plavanju ter poletnih radostih. Gneče na plaži ne poznajo niti v poletnem času.
Dostop do morja je prvovrsten, v dobesednem in prenesenem pomenu. V dobesednem, ker gre za ozek in dolg pas plaže v obliki črke U kjer ne boste oblegani s sosedovo brisačo in senčnikom, ker boste zaradi same oblike plaže dejansko v prvi vrsti. Tukaj boste deležni zasebnosti, ki jo večina pogreša, ko gre na plažo. Prvovrstnost v prenesenem pomenu pa se navezuje na lahkoten dostop, prijazen vsem starostim.  Plitka in čista morska voda bo všeč tako otrokom kot starejšim, ki se raje sprehodijo ob obali kot pa kopajo. Ker smo ljudje različni je izbira med peščeno ali kamnito plažo vedno zaželjena. Med vsemi plažami je najbolj znana Uvala kjer imate na koncu plaže na voljo restavracijo, ki vas osveži s pijačo ter ponudi domačo hrano.

vlašići

Ob obisku Vlašičev vas bodo domačini z veseljem pogostili z domačim vinom ter paškim sirom, ki je velika posebnost otoka. Paški sir se lahko pohvali s prestižnimi, mednarodnimi nagradami ter zelo dobrim okusom, ki je zadovoljil še tako zahtevne stranke. Lahko ga kupite v trgovinah, na postojankah ob cesti ali pri domačinih. Mi smo imeli to srečo, da so nas ob pogovoru povabili na domačo skuto, paški sir namočen v domače olivno olje ter kozarček zelo ekskluzivnega žganja. Resnično so prijazni in radodarni. Ob prigrizku radi razložijo posebnosti njihovega sira, ki »leži« v nizki travi, ki vsebuje veliko soli.

Iz vasi Vlašiči lahko mirno potujete do notranjosti otoka kjer boste, med drugim, našli mesta kot so Pag, Mandre ter Novalja, ki vas bodo ravno tako očarala, vendar na drugačen način. Vlašiči so edinstveni.

Vlašići – Otok Pag
5 (100%) 1 vote