Vreme Pag 15 dniPag je eden večjih kvarnerskih otokov in leži pod gorskim masivom Velebit, ki ima na podnebje na Pagu s svojim suhim planinskim zrakom močan vpliv. Poleg tega pa na vreme na Pagu vpliva tudi vlažen, svež zrak, ki na otok prihaja z morja in uravnava vlažnost zraka skozi celo leto – ravno zato je zrak na Pagu odličen za rehabilitacijo ljudi s težavami dihalnih organov. 

Pag je priljubljeno letovišče Slovencev, predvsem mladih, saj zaradi pestrega nočnega življenja v Zrćah tam radi poiščejo zabavo pod vročim soncem. Povprečna temperatura zraka poleti je 28 stopinj Celzija, povprečna temperatura morja pa 24 stopinj. V celem letu ima otok Pag kar okoli 280 sončnih dni v celem letu, kar ga med hrvaškimi otoki uvršča v sam v vrh, med turisti pa v zelo obiskano dopustniško točko, tako da boste tu težko naleteli na slabo vreme. 

Vseeno pa je pomembno, da veste kakšno vreme vas bo čakalo na vaši poletni destinaciji že preden boste rezervirali svoj termin za letovanje, saj si boste s tem prihranili skrbi z vremenom in že 15 dni prej točno vedeli kakšno vreme in temperature vas bodo tam pričakale. Na vreme Pag boste našli točen opis vremena za naslednjih 15 dni s prikazom slike vremena, povprečnih maksimalnih in minimalnih dnevnih temperatur in vetrov. 

Vreme Pag 15 dni

Pag je izmed vseh otokov najbolj izpostavljen močnim udarcem burje, kar tudi lahko vpliva na to kakšno bo na otoku vreme, poleg tega pa vpliva tudi na rodovitnost prsti in rastje na samem otoku. Pag 15 dni pred vašim prihodom nudi opis vremena, kar vam bo pomagalo tudi pri odločitvi kaj vzeti s sabo in kaj ne, kakšna garderoba bo glede na temperature in vreme na vašem dopustu primerna in kakšna ne. 

Mediteranski biser vzdolž hrvaške obale vas bo s svojim odličnim vremenom in nepogrešljivim soncem vsekakor navdušil, še bolj pa dejstvo da boste na oddih odšli vedoč kakšno vreme vas bo tam čakalo, pripravljeni na vse razmere in ustrezno opremljeni. 

Vreme Pag 15 dni
5 (100%) 1 vote